Att få besöka Svenska Teatern

Att få besöka Svenska Teatern (i Helsingfors) känns alltid lite lyxigt. Då menar jag att teaterbyggnaden i sig är så mäktig och fin, miljön inbjudande och alltid trevlig svensktalande personal. Det andra som gör att det känns lyxigt är att det för det mesta inte är helt billigt att se deras pjäser. Så alltid känner jag tacksamhet då jag fått vara där.

Denna gång var det revyn ”Fina pipor” som var på agendan. Med Livsgnistan som arrangör var vi 10 glada typer som möttes upp där. Tack vare att Livsgnistan fått bidragspengar till verksamheten har biljetterna kunnat bekostas av föreningen. Fint att kunna ge en sådan möjlighet åt medlemmarna. 😊Tack för det!

Vi hade bra platser på 1a balkong var man har fri sikt och hör bra.

Pjäsen handlade om Finlandssvenskar och man kände nog igen sig i det mesta. Jag blev imponerad av skådespelarna som gjorde ett så snyggt och mångsidigt uppträdande. De var bra inlärda i olika dialekter, Finlandssvenska personligheter imiterades på lätt igenkännande sätt. Janne Grönroos, Gunilla Ginström, Jukka Isojoki är några av de många. Dansandet deras gick just så – som en dans. 😉 Sist men inte minst så var sångrösterna verkligen nåt att lyssna på, speciellt en kvinna sjöng helt underbart enligt mina öron!

Efter många leenden och skratt tog pjäsen slut och några av oss for vidare på egen hand och några av oss for tillsammans och äta.

Nämnas bör ju också att innan pjäsen var några av oss och hann titta lite på julmarknaden vid Senatstorget bland många, många andra besökare. Där kryllade av turister och andra besökare. Hantverk såldes det av en stor mängd olika slag, otroligt vad det finns många som kan göra fina saker med sina händer! Allt från yllesockor till smycken, till ätbart av alla de sorter.

Summa summarum, att få tillsammans i en förening göra såna här saker betyder mycket för mig. Att ha någon att fara med, uppleva med, att få vara bland människor som varken dömer eller förminskar utan var jag får vara just den jag är, det är värdefullt! Så mycket som skulle bli ogjort om man inte hade stöd av varandra. Tacksam och glad för alla de 9 i vår grupp jag fick träffa idag! Utan er hade det inte blivit en lika bra dag!