Mitt stora äventyr i november 2022

Förutom Livsgnistan och erfarenhetsexpertisen brinner jag för klubbhus verksamhet. Klubbhus Fontana i Karis är nära mitt hjärta sedan många år. Då jag nu går en vuxenutbildning på Axxell och fick en möjlighet att åka iväg på utlandsstudier tog jag tillfället tillvara. För mig var det då en självklarhet att fara till ett annat klubbhus och jag landade i Stockholm, Sköndal för två veckor i november.

Spännande och lite pirrigt att åka iväg. Jag hade bokat en Airbnb lägenhet i Hammarby. Till min stora överraskning var det ett ljuvligt naturskönt område.

Jag är mycket nöjd med min lägenhet, men några roliga motgångar och tankeställningar dök upp. Första dagen kom jag dit och gick via min närbutik för att få något att äta. Beslöt mig för fryspizza som bör värmas i ugn. Hungrig och ivrig på att få äta min pizza fick jag i lägenheten konstatera att det inte fanns en ugn…endast mikro.

Under kommande tid där fick jag känslan av att vara en tonåring som just flyttat till sin första lägenhet. Hur gör man då det inte finns något hushållspapper – sånt finns ju alltid. Hur gör man då inga torrvaror för matlagning finns, för att inte tala om grundkryddor, inte ens salt. Då jag ville ta med lunch till klubbhuset eller förvara öppnade matförpackningar till följande dag insåg jag att även plastpåsar, plastfolie, mikrokippor är sådant jag är van med att alltid bara finns, nu behövde jag vara utan eller mer kreativ.

I badrummet hade jag tvättmaskin, men inget tvättmedel, wc-borste, men inget wc-medel.

Vill bara säga att det var utmanade att planera min matlagning. Hamnade att köpa bla. salt och peppar för att alls kunna laga mat, tvättmedel för att kunna tvätta kläder några enstaka gånger. Men som tur är jag en som inte skrämmer mig för små utmaningar utan de väckte bara skratt och lite kreativitet, ja och en tankeställare till att allt är inte så självklart.

Klubbhuset, Fontänhuset Sköndal fanns c. 10 km från min lägenhet och det tog ungefär 45 min från dörr till dörr. Först tåg, sen buss och sen en halvkilometers promenad. Även detta på ett mycket naturskönt område! Jag blev väl mottagen och kände mig hemma från dag 1. Varje dag roligt att få fara dit igen. Det var ett litet klubbhus, motsvarande Fontana med ett medeltal på 10 medlemmar/dag. Grundverksamheten fungerade på det bekanta och trygga sätt jag var van vid från Fontana.

Varje morgon och efter lunch valde jag i vilken enhet jag ville jobba och med vad. Jag deltog i matlagning, köksmöte, marknadsföring, kontorsarbete och mycket mer. Jag fick träffa många härliga medlemmar och personalen var både trevlig och proffsig. Jag fick delta i deras program för friskvård samt sociala aktivitet. Trots att de två veckorna gick mycket fort känner jag att jag hann både göra och lära mig en hel del. Jag är så tacksam att jag fick den här möjligheten och så glad över att jag tog den. Minnena från mitt besök i deras klubbhus finns kvar i mitt hjärta, saknaden stannar ännu kvar.

 

Jag hoppas djupt att planen på att de ska komma på besök till oss i Karis förverkligas!

Jag måste ju också passa på att se mig omkring i det område jag bodde och i centrala Stockholm. Som min granne hade jag en slalombacke, uppe på den var utsikten obeskrivligt fin och där uppe fanns också en klätterpark. Man kunde också åka ner för en räls med en sorts vagn som for upp till 40km/h. Man kunde åka slalom där på konstgjort gräs mm. Det råkade dessutom vara höstlov då jag var där så fick se mycket aktivitet i backen på mina promenader dit.

Jag var till Skandinaviens största köpcenter, fotografiska museet, kyrkogården på Alla helgonsdag mm. Jag hann aldrig ha tråkigt, jag bara njöt av min tid där på alla plan. Tacksamheten från djupet av mitt hjärta är stor!

Lärdom:

Ta chansen då den kommer, den kanske inte kommer igen!

Våga vara självisk och sätt dig själv först. Låt inte bli att uppleva pga. andra ”måsten” som du egentligen kan lämna!

Man behöver våga spela för att kunna vinna!

Pamela