All shook up

Onsdagskväll och regnet det bara öser ner och värmegraderna är inte många. Imorgon ska vi på Raseborgs sommarteater, dvs. en uteteater.

Diskussionerna oss emellan rör sig runt att packa med varma kläder, sittunderlag och regnkläder. Paraply är förstås förbjudet eftersom det skulle skymma sikten åt alla bakomsittande.

Jag ställer alltså helt in mig på dåligt väder. Packar med både regnrock och fleecefilt mm.

Så blir det torsdag, solen lyser högt på himlen och solen gassar varm. Tänk om, tänk om, det ändå blir en fin teaterkväll? Vågar ändå inte lita helt på det så tar hela packningen med.

Gällande vädret så hade vi mera tur än man kan ha – solen sken, bara något enstaka moln på himlen och jag klarade mig bra med t-shirt första halvan av teatern! Otroligt!

Jag och mina reskamrater blev lite sena till vår uppgjorda tid för träff (inte helt ovanligt för mig). Till slut möttes vi alla 10 Livsgnistare vid biljettluckan, då ännu med relativt god tid till pjäsens början. Efter att ha köat en kort stund fick vi vänta desto längre på våra biljetter. Killen bakom disken var lite ovan och vi utmana honom med olika rabatter; S-kort, pensionär, vuxen… Fick som kompensation några programblad på köpet!

2 minuter innan kl.19 fick vi sätta oss på våra platser som var mitt framför scen några rader bak. Så ”alla” märkte nog att vi kom in kändes det som, fast sist var vi nog inte. Sittunderlag som brukar delas ut blev vi dock utan då vi kom så sent.

Pjäsen All Shook up började.

Vi fick njuta av fartfylld musik av Elvis Presleys legendariska låtar, många ljuva sångröster blandat med kärleksintriger och akter som lockade till skratt. Dansfötterna hade nog svårt att hållas stilla där i publikbänkarna.

En paus med bensträckning, kaffe, godis och chips, limsa och en möjlighet att utbyta några ord med vänner satt helt bra. Runt 22 tiden var det dags att vallfärda bland med hundratals andra för att söka oss till våra bilar. Långsamt köade vi ut till stora vägen och åka hemåt igen mot Ekenäs, Karis, Kyrkslätt och Helsingfors efter en mycket lyckad kväll! En bra och skön känsla då jag kom hem och fick krypa under täcket.

Nämnvärt är ju att bilen mot Ekenäs inte hann långt innan regnet öste ner på dem, så minst sagt fullpott med teatervädret för oss.