Utflykt till Lomamäen lemmikkipuisto

Den 28.5 åkte några livsgnistare till Lomamäen lemmikkipuisto i Degerby, Ingå för att få lite efterlängtad djurterapi. Lomamäen lemmikkipuisto är hem åt en massa olika sorters djur och där har man möjlighet att träffa djuren på nära håll. Fritt på gården rörde sig lammet Wednesday, en kalkon och en hel del höns. Wednesday följde efter oss vart vi än gick och ville gärna äta från våra burkar med fröblandning som vi fick när vi kom till djurparken.

Först hälsade vi på Daisy, den enda tvättbjörnen som finns i Finland just nu. Daisy är 12 år gammal, vilket är ovanligt gammalt eftersom tvättbjörnar ofta lever endast 2-3 år. Man märkte nog på henne att hon var gammal och trött, hon rörde sig långsamt och försiktigt i sin bur och behövde stanna och ta en tupplur emellan för att orka.

Bredvid Daisys bur fanns det en bur som var full med alla möjliga olika fåglar och även en kanin. Dom färgglada fåglarna som finns här på bilden åt frön som vi gav från handen. De var väldigt skickliga att skala fröet och sen äta upp det som fanns inuti.

När vi tittat klart på de här fåglarna gick vi vidare mot en inhägnad där Wednesdays pappa och en get fanns. Geten var väldigt glupsk och skulle gärna velat att man gav alla sina frön åt honom. Sen såg vi på lite andra fåglar, fasaner bland annat och så fick dom söta små hästarna också lite frön.

Efter det här fick vi komma in i en inhägnad och hälsa på räven Mariah. Mariah hade tillsammans med sin syster blivit räddade som små när de blivit lämnade ensamma i skogen. Mariahs syster kunde släppas tillbaka, men Mariah blev så tam så hon fick stanna på gården. Hon var som en hund där hon stod och viftade på svansen och gnydde när vi kom närmare. Vi fick ge henne lite hundgodis som hon tog från handen. Jag pajade henne när hon stod på taket till sitt hus, och jag blev förundrad över hur mjuk och skön hennes päls var.

När vi hade gosat färdigt med Mariah fick vi träffa några djur som bodde inne i huset. Vi fick inte gå in till dem utan en djurskötare hämtade ut djuren en och en. Just när vi kommit under tak kom en väldig åskskur, så vi var glada att vi inte var ute och hälsade på djuren i burarna just då.

Först hämtade hon ut en vacker ödla, efter det en orm som kröp in i huvan på en av deltagarnas rock, där tyckte den säkert det var varmt och skönt. Ormen väckte blandade känslor men jag tror att vi alla i alla fall vågade känna på den. Sen kom djurskötaren ut med en sköldpadda och till sist en albino råtta som hette Snowball. Den var väldigt gullig.

     

 

 

 

 

 

 

 

 

Till sist fick vi gå in i buren hos ett gäng nymfparakiter. Dom kom och satte sig på handen, axeln eller huvudet. Den nymfparakiten som satt på min hand somnade hela tiden.

Det var en mycket lyckad utfärd och jag tror vi alla var nöjda med dagen. Trots en ordentlig regnskur hade vi fint väder mestadels av tiden och vi kunde titta på djuren i lugn och ro. Jag rekommenderar varmt djurparken som utflyktsmål i sommar, passar för alla åldrar!

–  Jenny