Ångestloppet på Åland 2022 och djupdykning i konstens terapi.

Vi var ett gäng glada “Livsgnistare” som åkte iväg med det tidiga morgontåget mot hamnen i Åbo. Vi tuffade genom kalla soldimmiga landskap medan vi i tankarna tänkte på den kommande båtresan, nya Viking Glory, vilken upplevelse det skulle bli!

Vi åt som prinsessor på buffen och ögonen vilade på vackra skärgårdslandskap utanför, det var en fröjd för ögat och en upplevelse för gommen, goda läckerheter smalt i munnen och mätta i magen gick vi runt på båten efteråt.

Första kvällen i Mariehamn fick vi uppleva konstterapi som var något helt nytt för mig. Till min stora förvåning gick det bättre att uttrycka sig med penseln än vad jag trott! Fick ett fint konstverk att ta med mig hem, sitter och tittar på det i skrivande stund. Jag tror att man kan mer än man tror om man bara skulle sänka ribban på egna förväntningar?

Följande dag deltog vi glada i hågen i Ångestloppet, hela 209 meter i ösregn med en ångest(grill)korv som pris. Gott var det! Därpå kaffe, kanelbulle och rundtur på Klubbhuset Pelaren.

 

Vi hade en trevlig middag tillsammans med många fina diskussioner och glada skratt. Vi hann också ha en hel del fritid, då valde flera av oss att gå på loppis, besöka museer, ta en promenad på Lilla Holmen var det fanns både fåglar och kaniner i bur. Vi hade för det mesta soligt vårväder som förgyllde vår resa.

Dagarna på Åland gick fort och hemresan var full av glada skratt då vi spelade ett frågesportsspel med helt galna frågor och ännu intressantare svar. Det är värdefullt att få resa tillsammans, uppleva tillsammans och våga sig ut på äventyr tillsammans. Ensam är inte alltid stark. Tillsammans är vi starkare.

 

Jag njöt innerligt av resan, upplevelserna, sällskapet och den goda maten. Tack till Livsgnistan och bidragsgivare, Von Julins stiftelse som gjorde det möjligt!