Ee-tacksamhet

Klubbhus Fontana i Karis har haft och har en stor och viktig plats i mitt liv sen långt tillbaka. Verksamheten har gett mig så mycket på så många olika plan. Det var också där via jag 2012 fick möjligheten att ta del av ett seminarium som skulle visa sig göra stora förändringar i mitt. Det var där jag första gången fick höra på erfarenhetsexperters (förkortat Ee) berättelser. Jag blev förälskad på en gång och visste att det är det där jag också vill göra – dela med mig!

Den hösten fick jag sen min chans att själv gå den utbildningen med Axxell, Karis som arrangör. Visste nog inte då vilken resa jag var på väg att påbörja. Med facit i hand är det med stor tacksamhet jag ser tillbaka på den utbildningen – tacksamhet över att den fanns, att just jag fick gå den, tacksamhet till mig själv som genomförde den. Det visa sig dessutom vara den första svenskspråkiga utbildningen och den första som hölls på en läroanstalt. Tänk att just jag fick ta del av det!

Tack vare en mycket kunnig och erfaren lärare som dessutom verkligen brann för expertisen och så en grupp med fina människor som delade med sig av sitt liv fick jag en god start in i livet som utbildad Ee. Den bästa satsning jag gjort på mig själv i hela mitt liv!

Under mina 8 år som Ee har jag fått lära mig så mycket, fått ta del av så mycket, kan inte ens räkna upp det, allra minst beskriva hur mycket det gett mig som person.

Jag har fått delta i en mångfald med olika evenemang, fått arrangera ett flertal, fått utmana mig i att sätta mig i för mig annars obekväma situationer, fått lyssna på och lära känna en mängd andra Ee, fått vara förespråkare i ett ämne som jag brinner för, fått dela med mig av mina egna erfarenheter för att hjälpa andra på olika sätt. Fått möjligheten att starta upp en egen förening och så fått ett flertal fina vänner. Det här är en kort lista av det jag fått ta del av tack vare expertisenen.

 

 

Det som kanske nog trots allt annat varit det största är det att jag fått agera som utbildare på ett flertal Ee utbildningar och det tillsammans med den fina lärare jag själv haft. Att från den sidan få vara en del av att så många fler får möjligheten att få det jag fått via utbildningen, få ta den resan. Går inte att beskriva hur fint det känns att få följa med utvecklingen på studerandena, få ta del av deras liv och finnas till som stöd i deras skolgång. Så idag, 8 år sedan jag själv stolt kunde titulera mig som utbildad erfarenhetsexpert finns nu många nya svenskspråkiga Ee – och jag är stolt över varenda en av dem! Tillsammans kan vi bl.a. kämpa för en större förståelse i samhället och för en patientsynvinkel i vården, några av de viktiga saker som EE står för.

Tack till alla er som delat era livsberättelser åt mig, tack till alla er som kommer att göra det, tack till alla som inte gör det!

Och så det finaste med expertisen – du kan göra vad du själv väljer att göra med den! Genast bli en aktiv expert på det sätt du själv önskar (finns många sätt och områden) eller så låta det gro tills du en dag känner att nu är det dags för dig att ta steget vidare, eller för alltid bara hålla det du lärt dig för dig själv <3

Allt gott till dig som läser detta, hälsar en stolt Ee, Pamela